Специализираната полицейска операция на територията на цялата страна започна на

...
Специализираната полицейска операция на територията на цялата страна започна на
Коментари Харесай

МВР провери над 6600 лица при акцията срещу купуването на гласове

Специализираната полицейска интервенция на територията на цялата страна стартира на 1 юли, в нея са ангажирани в оптимален размер полицейските сили, с които разполага Министерство на вътрешните работи, с изключение на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, вземат участие и екипи на, Групово дело " Национална полиция " и Групово дело " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ".

Основната задача е противодействието на закононарушения против политическите права на жителите и нарушавания на изборното законодателство, противопоставяне на стандартната престъпност и определяне на търсени лица. Паралелно с това се правят и инспекции във връзка с гражданската регистрация.

За интервала от 1 до 5 юли в това число са осъществени инспекции на общо 2 173 места , за които е имало информация, че в тях се прави пазаруване и пласиране на гласове, тествани са 6 691 лица от дейния престъпен контингент и 1 277 обекта – заложни къщи и сдружения, предоставящи бързи заеми.

С цел попречване на опцията за корпоративен избор са тествани 1 275 притежатели на компании. Установени са общо 644 лица, които са се утвърдили като локални водачи на групи, влияещи на изборния развой. За период до 24 часа са арестувани 669 лица , издадени са общо 4 788 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР и 109 преписки за открити случаи на пазаруване на гласове.

В рамките на интервенцията са тествани 35 632 моторни транспортни средства , открити са 110 лица, оповестени за търсене, разкрити са и 87 други закононарушения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР