Специализираната полицейска операция Абитуриент, която започна в петък вечерта, ще

...
Специализираната полицейска операция Абитуриент, която започна в петък вечерта, ще
Коментари Харесай

МВР Пловдив размаха пръст на абитуриентите

Специализираната полицейска интервенция " Абитуриент ", която стартира в петък вечерта, ще продължи до 31 май. Целта на акцията е да се обезпечи сигурност на придвижването и недопускане на катастрофи по време и директно след абитуриентските балове, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

От петък вечерта до 8 ч. тази заран са тествани 1380 МПС и са открити 444 нарушавания. 13 от случаите са шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Най-драстичен е случай от Стамболийски, където е хванат лидер с централизация 2.40 промила в кръвта. 

Целият разполагаем полицейски запас е зает с обезпечаването на безпроблемното протичане на баловете. Униформените са изведени покрай местата за осъществяване на баловете - " Санкт Петербург ", " Гранд хотел Пловдив ", " Рамада Тримонциум ", " Империал ", SPS. Петте местоположения са на територията на разнообразни районни полицейски ръководства, тъй че водещи при обезпечаване на естествена пътна конюнктура ще бъдат съответните районно управление (на МВР), а звената СПС и Сигма ще оказват помощ. 

Полицията ще е безкомпромисна при налагането на наказания - санкцията за пасажер, който се демонстрира от прозорец или люк, е 20 лева, а за лидер - 50 лева При определяне на превишена скорост ще се сформират АУАН. На охранителните компании е обърнато внимание на пропускателния режим - да не позволяват хора с огнестрелно или хладно оръжие, или използвали наркотични субстанции.

24 и 25 май ще бъдат най-тежки поради големия брой празнуващи - по 350 души в " Гранд хотел Пловдив " пред двата дни, и 600 и 400 индивида в " Рамада Тримонциум ".

Заловените в границите на СПО " Абитуриент " извършители ще понесат и съответните наказания. Те са: за шофиране с централизация до 0.8 промила - 6 месеца отнемане от правоуправление и 500 лева глоба; до 1.2 промила - 12 месеца отнемане от правоуправление и 1000 лева глоба; над 1.2 промила - закононарушение по Наказателен кодекс - отнемане от независимост от 1 до 3 години и санкция от 200 до 1000 лева При отвод от тест се постанова 2 година отнемане от правоуправление и 2000 лева санкция, а в случай че притежателят е и лидер - се приключва регистрацията на автомобила от 6 до 12 месеца. 

За присъединяване в нерегламентирани надпревари - 12 месеца отнемане от правоуправление и 3000 лв. санкция, както прекъсване на автомобила от придвижване за 3 месеца. 

До 2 седмици завършва образованието на още 600 чиновници на ОДМВР, които ще изследват водачите за опиати и алкохол. Областната дирекция е получила нова техника за засичане на придвижването с превишена скорост. Апаратурата ще бъде оптимално натоварена, ще се трансформира мястото в града и региона, с цел да се реализиран превантивни резултати и да се понижи пътния травматизъм. Очаква се засилените инспекции да доведат до позитивен резултат, разяснява шефът ст. комисар. 

Предстои старт на СПО " Без край " против мотоциклетите, против които се получават доста сигнали за високи скорости и звук. 

Посдробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР