Специализираната операция на територията на област Силистра стартира на 26

...
Специализираната операция на територията на област Силистра стартира на 26
Коментари Харесай

Продължава мащабната акция в Силистренско

Специализираната интервенция на територията на област Силистра започва на 26 септември, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 Министерство на вътрешните работи
Полицейските дейности, в които вземат участие чиновници на районните ръководства в Силистра, Дулово и Тутракан и на секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “ и „ Противодействие на икономическата престъпност “ към ОД на МВР-Силистра, имат за цел противопоставяне на стандартната престъпност, на закононарушения срещу политическите права на жителите, запазване на публичния ред и реализиране на превантивна активност в района.

На място са и управителни чиновници на регионалната дирекция и районните ръководства На входовете и изходите на по-големите обитаеми места са построени 9 контролно-пропускателни пункта за инспекция на транспортните средства.

Към 30 септември на тях са осъществени инспекции на 1221 моторни транспортни средства и 1354 души. Установени са петима неправоспособни водачи и 10 случая на ръководство на МПС, нерегистрирани по надлежния ред.
 Министерство на вътрешните работи
Същевременно мобилни екипи на икономическа полиция са проконтролирали 41 места за публично настаняване, 14 търговски обекта, 7 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 4 игрални зали и заложни къщи и 3 тържища за продажба на дърва.

Извършени са инспекции на 31 рискови места и са проконтролирани лица от дейния престъпен контингент. Образувани са 6 досъдебни и 3 бързи производства, както и 2 предварителни инспекции.
 Министерство на вътрешните работи
Съставени са 72 протокола за предизвестие. В хода на интервенцията са арестувани 5 лица, оповестени за общодържавно търсене. Мобилни полицейски екипи са направили инспекции на 3 сигнала за нарушение на политическите права на жителите, резултатите от които са докладвани в прокуратурата. 

За открити нарушавания - главно по Закона за придвижване по пътищата и по Закона за българските персонални документи, са формирани 136 акта и 285 фиша. Активните полицейски дейности не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР