Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна

...
Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна
Коментари Харесай

Клиниката Проф. д-р. Шойлев се мести в нова сграда

Специализираната болница за интензивно лекуване по травматология, ортопедия и спортна медицина “Проф. доктор Димитър Шойлев ” ще бъде преместена в нова постройка. Така тя ще може да отговори на актуалните трендове в спортната медицина. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, изп. шеф на болничното заведение доктор Георги Дамянов и екипът на лечебното заведение направиха оглед на новото оборудване.

Инвестицията е в размер на 1,4 млн. лева Средствата са обезпечени посредством заем от Фонда за стабилно градско развиване по Оперативна стратегия “Регионално развиване ”.

Проектът планува новата болница да бъде на два етажа с разгърната повърхност от 2000 кв. м. Д-р Дамянов срещна спортния министър с опциите, които предлага оборудването. На първия етаж ще бъдат ситуирани диагностичен блок, 5 лекарски кабинета по разнообразни специалности, физикална терапия, лаборатория и образна диагностика. На втория етаж ще бъде операционният блок с 2 операционни. Болницата ще разполага с 30 кревати, като всяка стая ще има личен хигиеничен възел. Ще бъдат построени реанимация и административна част. Очаква се пребазирането на СБАЛТОСМ “Проф. доктор Димитър Шойлев ” да завърши в края на 2021 година Новата постройка също се намира на територията на Национален състезателен комплекс “Диана ”. Болницата е с големи обичаи в региона на спортната медицина. В нея са направени над 40 000 хирургични интервенции, от които повече от 25 000 артроскопии на колянна, раменна и глезенна стави. Лечебното заведение се утвърждава като само и водещо в страната в развиването на спортната медицина и единствената в България база за образование на студенти за придобиване на специалността „ Спортна медицина ”. Министерството на младежта и спорта обезпечи спомагателни средства, с които управлението на СБАЛТОСМ „ Проф. доктор Димитър Шойлев “ ще закупи автоматизиран хематологичен анализатор, предопределен за Клиничната лаборатория на лечебното заведение. След приключването на ремонта на новата постройка ще бъде обезпечено в допълнение финансиране за закупуване на съоръжение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР