Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна

...
Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна
Коментари Харесай

Красен Кралев инспектира специализирана болница по спортна медицина

Специализираната болница за интензивно лекуване по травматология, ортопедия и спортна медицина “Проф. доктор Димитър Шойлев” ще бъде преместена в нова постройка, с което да отговори на актуалните трендове в спортната медицина. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, изп. шеф на болничното заведение доктор Георги Дамянов и екипът на лечебното заведение направиха оглед на новото оборудване.

Инвестицията е в размер на 1,4 млн. лева Средствата са обезпечени посредством заем от Фонда за стабилно градско развиване по Оперативна стратегия “Регионално развитие”.

Проектът планува новата болница да бъде на два етажа с разгърната повърхност от 2000 кв. м. Д-р Дамянов срещна спортния министър с опциите, които предлага оборудването. На първия етаж ще бъдат ситуирани диагностичен блок, 5 лекарски кабинета по разнообразни специалности, физикална терапия, лаборатория и образна диагностика. На втория етаж ще бъде операционният блок с 2 операционни. Болницата ще разполага с 30 кревати, като всяка стая ще има личен хигиеничен възел. Ще бъдат построени реанимация и административна част.

Очаква се пребазирането на СБАЛТОСМ “Проф. доктор Димитър Шойлев” да завърши в края на 2021 година Новата постройка също се намира на територията на Национален състезателен комплекс “Диана”. Болницата е с големи обичаи в региона на спортната медицина. В нея са направени над 40 000 хирургични интервенции, от които повече от 25 000 артроскопии на колянна, раменна и глезенна стави. Лечебното заведение се утвърждава като само и водещо в страната в развиването на спортната медицина и единствената в България база за образование на студенти за придобиване на специалността „ Спортна медицина”.

Министерството на младежта и спорта обезпечи спомагателни средства, с които управлението на СБАЛТОСМ „ Проф. доктор Димитър Шойлев “ ще закупи автоматизиран хематологичен анализатор, предопределен за Клиничната лаборатория на лечебното заведение. След приключването на ремонта на новата постройка ще бъде обезпечено в допълнение финансиране за закупуване на съоръжение.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР