„Специализирана високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център ще

...
„Специализирана високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център ще
Коментари Харесай

Бургас ще има високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център

„ Специализирана високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център ще бъде построена в Бургас, а чакалните и педиатричните кабинети в бургаските поликлиники ще бъдат ремонтирани ", заяви Димитър Николов.

Лечебното заведение ще е за пациенти на възраст от 0 до 16 години. То ще бъде оборудвано с обзавеждане и инсталация от най-голям клас, отговарящи на всички модерни стандарти в медицината.

Болницата ще разполага с детско Спешно приемно поделение, Реанимация и Диагностично-консултативен център. В нея ще действат основни за детското здраве клиники по уши-нос-гърло, нефрология, гастроентерология, пулмология, ендокринология, ревматология, неврология, очна клиника и Център за научни проучвания, в който ще се работи върху научни планове в областта на детските болести.

Сградата ще бъде проектирана и построена в синхрон с медицинските и архитектурни стандарти, само че тя ще е най-много съобразена със спецификата на лекуването на деца.

Университетската детска болница със Спешен център ще сплоти всички педиатрични специалности на едно място, което ще разреши сложно лекуване на децата освен от община Бургас, а и от цяла Източна България.

Предстои и ремонт на всички педиатрични кабинети и чакални в бургаските поликлиники. Целта е те да придобият нов, подобаващ и щадящ детската душeвност образ, който да не стресира дребните гости, а да ги подготвя, помагайки им да се провиснал по време на прегледа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР