Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на

...
Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на
Коментари Харесай

След акцията на прокурори в БАБХ - арести заради незаконни евросубсидии за ДФ Земеделие

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за нелегално приемане на средства от фондове на Европейския съюз, главно по ограничения, управлявани от Държавен фонд " Земеделие ".

 Прокурори и антикорупционната комисия влязоха в Агенцията по сигурност на храните Виж още

В хода на следствието против проведена незаконна група на 11 февруари са осъществени общо 18 претърсвания и изземвания в разнообразни парцели на територията на София и общините Годеч и Костинброд, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Действия по следствието са извършени в служебни пространства в община Годеч, а също по този начин и в ОДБХ - София област. При претърсванията са конфискувани голям брой бумаги, документи и парични суми. Има арестувани лица за период от 24 часа, се споделя още в сбитото известие.

Разследването продължава.

По-рано излезе неофициална информация, че кметът на Годеч Радослав Асенов е бил отведен на разпит в Специализираната прокуратура в четвъртък сутринта. Според източник на " 24 часа " от градчето до сръбската граница държавното обвиняване и КПКОНПИ работят по случай със дотации за животновъдно стопанство, с което връзка има и кметът. Става дума за история от преди няколко години. Стопанството било проверявано от БАБХ-София-област, където през вчерашния ден влязоха прокурори. Според локалните шефът доктор Леонид Лавчев е непосредствен на кмета Асенов и даже преди време бил жури в дефиле на коне в общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР