Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало

...
Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало
Коментари Харесай

Разбиха българска група за просия във Франция

Специализирана прокуратура е следила досъдебно произвеждане против незаконно съдружие, работило на територията на Република България и чужбина. Целта на сдружението, с изключение на користна, е и в съгласие осъществяване на закононарушения в страната – по чл.159б от Наказателен кодекс, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години.

Властите във Франция откриват съществуването на нелегално населено място с към 150 поданици, самонастанили се във краткотрайни постройки в региона на стадион „ Муниципал “ в Тулуза. Те са се занимавали с милостиня.

По линия на интернационалното съдействие българските управляващи са осведомени, че в Париж е открита проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на български жители за Франция за милостиня, която да се реализира в Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала 10 български жители, по съмнение в образуване и експлоатиране на други българи, които след упражнена насила са просили по улиците на Тулуза. По случая са открити над 30 български жители, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на незаконната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е реализирано на територията на България. Пострадалите лица са най-вече от села от регионите на общините Долни Дъбник и Искър.

По делото на Специализирана прокуратура са събрани доказателства и за осъществени вторични закононарушения – набиране и превозване на обособени лица за да бъдат употребявани за полова употреба.

От събраните доказателства по делото, водено във Франция, се открива съпричастността на пет лица - български жители, по отношение на които и по следствието на Специализирана прокуратура са били налице доказателства за присъединяване им в проведената незаконна група, извършваща трафик и употреба на лица за милостиня от България за Република Франция в интервала от 2015 година до сегашния миг. В изискванията на член 479 от Наказателно-процесуален кодекс досъдебното произвеждане е трансферирано във Франция, където лицата са наказани от съда в гр. Тулуза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР