Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало

...
Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за трафик на хора с увреждания от България за Франция с цел просия

Специализирана прокуратура е следила досъдебно произвеждане против незаконно съдружие, работило на територията на България и чужбина. Целта на сдружението, с изключение на користна, е и в съгласие осъществяване на закононарушения в странатa, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години, оповестяват от държавното обвиняване.

В хода на следствието, от Министерство на вътрешните работи - Дирекция „ Международно съдействие " е получена информация, че управляващите във Франция в това време откриват съществуването на нелегално населено място с към 150 поданици, самонастанили се във краткотрайни постройки в региона на стадион „ Муниципал " в гр. Тулуза. Същите са се занимавали с милостиня.

По линия на интернационалното съдействие българските управляващи са осведомени, че в Париж е открита проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на български жители за Франция за милостиня, която да се реализира в Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала 10 български жители, по съмнение в образуване и експлоатиране на други българи, които след упражнена насила са просили по улиците на Тулуза. По случая са открити над 30 български жители, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на незаконната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е реализирано на територията на България. Пострадалите лица са най-вече от села от регионите на общините Долни Дъбник и Искър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР