Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна
Коментари Харесай

След спецакция: Задържаха 15 души в област Ямбол

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност и превантивна активност по сигурността на придвижването е извършена през вчерашния ден на територията област Ямбол, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.



В хода на интервенцията са тествани 768 души и 434 моторни транспортни средства.
Задържани са 15 лица Разкрити са 14 закононарушения - обири от частни парцели и леки коли, незаконно лишаване на автомобил, владеене на опиати, ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и са предявени обвинявания по още 7 каузи, формирани в предишни интервали. 

Извършени са инспекции на 22 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни парцели. Установена е съпричастността на 14 души към кражба на огромно количество  слънчогледова отсевка от индустриална база в региона, като е повдигнато  обвиняване на двама от тях.

Разкрито е незаконно лишаване на товарен автомобил, осъществено през нощта на 10 май в регионалния град. Извършителят е направил признания за осъщественото действие. 

Трима от арестуваните са направили в съучастничество две взломни обири от коли, паркирани на улиците „ Илинден “ и „ Сливница “ в Ямбол. Част от инкриминираните предмети са открити и ще бъдат върнати на притежателите.

37-годишен мъж  е арестуван за владеене на наркотични субстанции. По подобаващ ред от него са конфискувани общо 9 грама марихуана и метамфетамин . В рамките на формираното досъдебно произвеждане той е притеглен в качеството му на обвинен и с прокурорско разпореждане е арестуван за период от 72 часа.

При инспекция в два търговски обекта е открито, че се оферират за продажба спортни облекла и обувки, носещи комерсиална марка и знак „ Адидас ”, „ Найк “ и „ Пума “, без единодушието на притежателя на същите, за които търговците не са показали документи за генезис.

Иззети са общо 69 продукта. Образувани са две преписки за предварителна инспекция. В два частни парцела в ямболско село са открити 54 складирани автомобила, излезли от приложимост.

Установено е, че та са добити от физическо лице, което  няма регистрация като търговец по реда, избран от Търговски закон, както и издадено Разрешение за осъществяване на действия с боклуци от излезли от приложимост МПС.

Проверката по случая продължава. В рамките на акцията са съставени  98 акта за открити административни нарушавания и са наложени 200 санкции по фиш.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР