Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на
Коментари Харесай

Специализирана полицейска операция се провежда в Русенско

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност, обезпечаване на добър публичен ред, пътна сигурност, предварителна защита на нарушаванията на изборното законодателство и други противозаконни действия се организира през днешния ден на територията на ОДМВР-Русе.

В засилените контролни дейности са включени екипи на " Охранителна полиция ", " Пътна полиция ", икономическа и престъпна полиция, както и екипи на жандармерията.

Мобилни групи ще правят инспекции в търговски обекти, игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от дейния престъпен контингент, както и други места, за които има данни за осъществявана незаконна активност или такава, обвързвана с административни нарушавания. Паралелно с това се построяват контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се правят инспекции на преминаващи транспортни средства с оглед нарушавания на ЗДвП, противопоставяне на незаконната миграция, транспорт на противозаконни товари и така нататък

Поредната акция на русенската регионална дирекция се осъществя в осъществяване на заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи по отношение на предписание на министъра на вътрешните работи за дейни дейности по един от главните цели на Министерство на вътрешните работи - повишение на сигурността в обитаемоте места, обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони и квартали и по-ефективно противопоставяне на престъпността.

До 14:00 часаднес са тествани 259 лица и 193 МПС. Задържани са четирима и е издирено едно лице. За разнообразни установени нарушавания са формирани 51 акта. Три са формираните предупредителни протоколи по ЗМВР. Инспектирани са 6 пункта за черни и цветни метали, 9 заложни къщи, 5 автоморги, сервизи и депа, 12 питейни и увеселителни заведения и 15 търговски обекти. Регистрирани са 7 закононарушения. Образувани са 2 досъдебни и едно бързо произвеждане.

Полицейските дейности не престават.

В хода на провежданата през днешния ден интервенция чиновници на Първо районно управление (на МВР) са открили и задържали русенец на 19 година, по отношение на постъпили сигнали за осъществени обири в гр. Русе. Престъпленията са декларирани през този месец: на 15 - 16 март, осъществени обири от междуетажни площадки в блок на бул. Съединение, надлежно на маратонки „ Nike “ на стойност към 190 лева и на други спортни обувки от същата марка на стойност за към 160 лева.; а в интервала от 13 до 17 март - щурм и кражба от помещение на междуетажна площадка в блок на ул. Генерал Гурко, откъдето са отнети професионална прахосмукачка и шлайф машина, на обща стойност за 600 лева По тези закононарушения се водят преписки по разказа на Първо районно управление (на МВР). Работата по следствието на незаконната активност на лицето продължава, като се обяснява съпричастността му и към други сходни сигнали за похищения, регистрирани в разнообразни елементи на града.

При акцията от чиновници на Първо районно управление (на МВР) е открит и 49-годишен мъж, създател на общо 4 следващи обири от магазин на известна комерсиална верига, намиращ се в Русе. Деянията са декларирани като осъществени в интервала от 13 до 22 февруари т.г., като мъжът е напускал магазина с незаплатени артикули на обща стойност за близо 500 лв.. По записаните закононарушения се водят преписки по разказа на Първо районно управление (на МВР) и работата по тях продължава.

Полицаи от Първо районно управление (на МВР) са заловили и 32-годишен русенец, за който след провеждани оперативно-издирвателни мероприятия от криминалистите са събрани данни, че е направил кражба на спортното съоръжение (две рекламни пана, було и спомагателната дунапренена завивка на скочище за висок скок) от Градския стадион в Русе. Като вреда от тази кражба е декларирана сумата от 7 хиляди лв.. По случая се води досъдебно произвеждане по разказа на Първо районно управление (на МВР). Вещите, станали предмет на похищението, са открити от служителите на реда и следва да бъдат върнати на спортния комплекс. Работата по изясняване на незаконната активност на 32-годишния продължава, както и тази по досъдебното произвеждане.

В хода на днешната профилирана полицейска интервенция чиновници на районно управление (на МВР) – Две могили са направили дейности, по отношение на получен през вчерашния ден сигнал за осъществена кражба на златни украшения – 2бр. пръстени, 1бр. синджирче и 1бр. гривна на стойност 1500 лева от частен дом в с. Бъзовец. В парцела било проникнато през отворен прозорец на партерен етаж, а накитите са били сложени на долап в една от стаите. Установено е, че причинител на закононарушението е малолетно момче от селото. Вещите са открити и върнати на притежателя им. Води се кореспонденция по случая, по разказа на районно управление (на МВР) Две могили.

Служители на районно управление (на МВР) – Бяла в хода на провежданата акция през днешния ден са направили взаимни инспекции със чиновници на РДГ – Русе, при които в два парцела в с. Долна Студена са открили противозаконна дървесина - съхранявани дърва за огрев, без контролни горски марки и без транспортни билети. По случаите се стартират преписки по разказа на районно управление (на МВР) – Бяла за закононарушение по чл.235 от Наказателен кодекс.

В хода на инспекциите на територията на районно управление (на МВР) – Бяла, чиновници от група „ Криминална полиция “ на районното ръководство, взаимно със чиновници на Митница – Русе, в парцел в с. Обретеник са открили към 280 литра алкохол без бандерол. По случая ще бъде формирана инспекция и записана кореспонденция по разказа на районно управление (на МВР) – Бяла, за закононарушение по чл.234 от Наказателен кодекс.

Беленските служители на реда са работили и по изясняването на още един сигнал за закононарушение, постъпил през днешния ден в районното ръководство - за осъществена кражба на пари от кластна стая в образователно заведение в града. Сумата е била 60 лв., благосъстоятелност на 13-годишна ученичка, а като причинител на действието е открито момиче на 14 година Парите са възобновени на пострадалата. По случая е формирана кореспонденция по разказа на районно управление (на МВР) – Бяла, за закононарушение по чл.194 от Наказателен кодекс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР