Специализирана полицейска операция е проведена на територията на градовете София,

...
Специализирана полицейска операция е проведена на територията на градовете София,
Коментари Харесай

При акция на ГДБОП разбиха група за подпомагане на нелегални мигранти

Специализирана полицейска интервенция е извършена на територията на градовете София, Хасково и Бургас. В акцията, с присъединяване на чиновници на ГДБОП под управлението на Специализираната прокуратура, е обезвредена проведена незаконна група за подкрепяне на краткотрайното престояване на незаконно влезнали в страната непознати жители с користна цел. В хода на следствието било открито, че групата е работила от септември 2020г. Занимавала се е главно с превозването на незаконни мигранти през територията на страната против възнаграждение.

При осъществените процесуално – следствени дейности на адреси и персонални обиски, са открити и конфискувани бележници със мемоари, телефони и други материални доказателства. Разпитани са близо 20 очевидци, 11 от които пред арбитър.

По искане на прокуратурата на 4 декември Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ на трима от упрекнатите, на един взе мярка " домакински арест “ с електронно наблюдаване заради нужда да се грижи за малолетно дете. Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд.

Работата по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР