Специализиран екип от Националния военен университет „В. Левски иззе и

...
Специализиран екип от Националния военен университет „В. Левски иззе и
Коментари Харесай

Военнослужещи от НВУ и ВМС унищожиха невзривени боеприпаси, намерени в Русе и Царево

Специализиран екип от Националния боен университет „ В. Левски " иззе и унищожи през днешния ден, 10 декември, три невзривени снаряда, открити в Русе, в региона на Дунавски драгажен флот. Формированието е в състав от шестима военнослужещи с два автомобила, с началник подполковник Йордан Терзиев.

Боеприпасите - един 152 мм. снаряд от гаубица от Втората международна война и два мощно корозирали 76 мм. снаряда от Първата международна война, са превозени на безвредно място на 13 км. от Русе, където са унищожени при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

Специализирано формирование от Флотилия бойни и спомагателни кораби с началник капитан III сан Красимир Иванов разузна, транспортира и унищожи през днешния ден 76 мм мощно корозирал осколъчен фугасен снаряд, открит в околност Рогачка, град Царево, област Бургас.

Боеприпасът е погубен в региона на някогашната каменна кариера след село Изгрев с разединение на региона и прецизно съблюдаване на ограниченията за сигурност. Военнослужещите действаха след получено искане от регионалния шеф на област Бургас и позитивна резолюция на началника на защитата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР