Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на

...
Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на
Коментари Харесай

Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на протест

Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат още веднъж на митинг през днешния ден по обяд. Исканията им остават същите - почтено възнаграждение и възстановяване на изискванията на труд. Медицинските експерти упорстват главното им заплащане да се равнява на две минимални заплати, както и лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения.
" С плануваните митинги ще се опитаме да блокираме системата ". Това съобщи пред БНР здравната сестра Мая Илиева, която оглавява синдикалната организация в частна болница.
„ От през днешния ден стартира от Стара Загора митинг с шествие. Утре пред болница „ Токуда “ ще има блокиране на придвижването. В болничното заведение стартира пропаганда против мен, събиране на подписи и напън. Колегите от градовете са решили, че ще дойдат в моя поддръжка. Аз вкарах съобщение до работодателите ми за това, че желаеме да протестираме на 12 юни в болничното заведение, само че ми беше неразрешено. Искаме да изпълним и гладна стачка, естествено и тя беше неразрешена. Има формален отвод за това да се стачкува в болничното заведение и да се вършат каквито и да били други протестни дейности “, разяснява Илиева. Тя изброи и другите планувани митинги в сферата:
„ На 14-и в Кърджали ще бъде блокиран изходът за автомагистрала Маказа. На 18-и във Враца ще има митинг пред болничното заведение дружно с блокиране на пътя пред нея. На 21-ви юни в Пазарджик ще блокира автомагистралата за Пловдив. От 26-и юни стартира ефикасна стачка в Троян. Във Видин ще бъде една седмица – от 13-и до 20-и, по-късно към този момент ще има всеобщи оставки. Очаквам да се включат още градове “.
Медицинските експерти обмислят и нов народен митинг през септември, разгласи Мая Илиева.
„ Въпреки отпуснатите пари, макар методиката, която обгръща единствено общинските и държавни лечебни заведения и не визира останалата част от медицинските експерти и структурите, в които те работят, все пак това, не сме стигнали до средата “, уточни тя и добави, че нямат никаква връзка със Здравното министерство, с изключение на писмата, останали без отговор. Според нея е нужна смяна в самата система, с цел да може нещата да тръгнат обикновено.
По думите ѝ никой не е усетил нещо от отпуснатите от държавното управление 50 млн. лева „ Хората от разнообразни градове разясняват, че няма нарастване. Ако има такова, то е сред 50 и 80 лева “, изясни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР