Специалистите от руската космическа, ракетна и ядрена промишленост възнамеряват съвместно

...
Специалистите от руската космическа, ракетна и ядрена промишленост възнамеряват съвместно
Коментари Харесай

“Роскосмос” създава хиперзвуково оръжие

Специалистите от съветската галактическа, ракетна и нуклеарна индустрия имат намерение взаимно да се занимават с моделиране на хиперзвуково оръжие, излиза наяве от годишния отчет на Държавната корпорация “Роскосмос” за 2018 година, написа " Поглед Инфо ".

Както е маркирано в отчета, предходната година предприятието на “Роскосмос” “Държавен ракетен център” (ДРЦ) “Макеев” (Челябинска област) и влизащият в състава на “Росатом” Руски федерален нуклеарен център - Всеруски научно-изследователски институт по пробна физика (РФЯЦ-ВНИИЕФ - край Нижни Новгород) са създали своите оферти за организация на работата по план „ Технология на суперкомпютърно моделиране на обвързваните процеси на аеротермодинамика и термично заличаване на топлозащитни покрития при супер- и хиперзвуков поток на спускаеми летателни апарати”.

В изискванията на навлизането в атмосферата на летателни апарати при свръхзвукова и хиперзвукова скорост, се генерира голямо количество топлота. Това слага високи условия към устойчивостта на материалите на обшивката на летателните средства към топлинни натоварвания. За задачата е належащо да се моделират характерностите на аеродинамичните процеси, а суперкомпютрите са незаменими за тези работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР