Специалистите на аналитичната компания Fundstrat Global Advisors заявиха, че разходите

...
Специалистите на аналитичната компания Fundstrat Global Advisors заявиха, че разходите
Коментари Харесай

Fundstrat: цента на биткойна съвпадна с разходите за добива на криптовалутата

Специалистите на аналитичната компания Fundstrat Global Advisors обявиха, че разноските за добива на един биткойн съответстваха с настоящия курс на най-популярната криптовалута. По този метод, майнърите работят с нулева облага, само че и без загуби.
„Към сегашен ден биткойнът се търгува на равнище без загуба, само че и без облага за майнърите“ – сподели ръководителят на Fundstrat Том Ли, имайки поради цената на биткойна от $8038 към датата на сформиране на доклада.

Математическият модел на Fundstrat за доходоносен рандеман на криптовалута включва три фактора. Това са цената на оборудването за рандеман на криптовалута, цената на електрическата сила и спомагателните разноски – изстудяване на системите, обслужването им и някои други. Том Ли още веднъж напомни обстоятелството, че в случай че разноските надвишават проходите, майнърите ще изгубят интерес към добива.

При пресмятанията на рентабилността, аналитиците са употребявали цена на електрическата енергия от $0,06 за 1 киловатчас.

А създателят и президент на Blockchain Intelligence Group Шон Ансто сподели, че за доста майнъри в този момент е по-добре да изключат техниката си за рандеман и да изчакат по-подходящ миг.

Тук се намесва различен фактор. За да може да има конкуренция с китайските майнъри, цената на тока би трябвало да е не повече от 4 цента на киловатчас.

И още, пресмятанията демонстрират, че с цел да има световно отричане от добива на криптовалута, цената на биткойна би трябвало да слезе до ново от $3000-4000.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР