Специалистите казват, че основните предимства на използването на тъмната тема

...
Специалистите казват, че основните предимства на използването на тъмната тема
Коментари Харесай

Експеримент за влиянието на тъмната тема на екрана на смартфона върху автономността на устройството

Специалистите споделят, че главните преимущества на потреблението на тъмната тематика при работа със смарт телефон са нарасналият комфорт при работа през нощта и увеличението на живота на батерията на устройства с OLED екрани. Използването на мрачен екран в стая със слаба светлина в действителност понижава натоварването на очите на потребителя и не тормози близките. Междувременно въздействието на тъмния режим върху живота на батерията, както е показано от изследване на специалисти от американския университет Purdue, се оказа мощно пресилено и значително зависи от настройките на устройството.

Причината за увеличението на живота на батерията при прекосяване към тъмна тематика в смарт телефоните е опцията за изключване на черни пиксели в OLED екрани, което теоретично би трябвало да спести силата на батерията. Проучването на резултата на тъмната тематика върху потреблението на сила обаче не демонстрира тъкмо това. Изследването се прави със смарт телефоните Pixel 2, Pixel 4, Pixel 5 и Moto Z3.
 Експеримент за въздействието на тъмната тематика на екрана на смарт телефона върху автономността на устройството

В хода на изследването е открито, че видимо увеличение на автономността на смарт телефоните може да се реализира единствено когато яркостта на екрана в смарт телефоните с Android е настроена на близо 100%. В този случай икономията на сила е от 39 до 47%. В общоприет режим на работа обаче, когато яркостта на екрана е настроена сред 30-50%, превключването в мрачен режим ще спести единствено 3 до 9% от силата на батерията.

Изследователите също по този начин означават, че Android няма функционалност, която да наблюдава въздействието на прекосяването към тъмна тематика върху потреблението на сила на устройството. За да се в профил този минус, е основан особено приложение Android Battery +, достъпът до което ще бъде отворен в близко бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР