Специалисти разкриха кои продукти при постоянна употреба значително снижават риска

...
Специалисти разкриха кои продукти при постоянна употреба значително снижават риска
Коментари Харесай

Учени разкриха кои храни предпазват от рак

Специалисти разкриха кои артикули при непрекъсната приложимост доста снижават риска от рак. Към тях спадат лук, домати, ягоди, гъби и магданоз, оповестява The Telegraph.

Известно е, че храната, присъща за западния облик на живот с високо наличие на скотски мазнини способстват за рак на стомаха, млечната жлеза, панкреас и бели дробове.

Един от рисковите фактори са непотребните килограми. Наднорменото кило е причина за смъртността при 14 % от онкологичните болести при мъжете и 20 % при дамите.

Доказано е, че в случай че хранителният режим премине към повече наличие в дневния дял на зеленчуци и плодове, ще се понижи с 80% рискът от рак.

Помага също по този начин средиземноморската диета, за която е особено уравновесено наличие на омега-6 и омега-3 и огромно количество антиоксиданти.

По думите на диетолога Торал Шах алицина, който се съдържа в лука и чесъна, има сбособността да понижа токсичните онко – субстанции в организма на индивида и да ги отделя.

В доматите се съдържа каротидния пигмент ликопин, който понижава риска от рак на панкреаса и обезврежда свободните радикали.

В ягодите и малините се съдържат съединения, които блокират интензивността на белтъците, предизвикващи неконтролирано разделяне на клетките.

Гъбите подтикват имунната система, а магданозът предотвратява образуването на тромби в съдовата тъкан.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР