Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места, за да открият

...
Специалисти проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места, за да открият
Коментари Харесай

От МВР са проверили 350 сигнала за изчезналия Сашко

Специалисти ревизират още веднъж и по-обстойно труднодостъпни места, с цел да открият изчезналия Александър Цветанов, оповестяват от полицията в Перник. По-рано денем доброволците оповестиха, че приключват огромната интервенция по издирването на детето. 
Прочетете още
60 чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването дружно с сътрудниците си от Благоевград и Кюстендил, както и сили на Националната полиция. 

Извършват се издирвателни мероприятия вследствие на получена и оценена информация. Продължава издирването на нови очевидци и хора, който биха дали информация за детето.

От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие, или към 350 за седмицата. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане за похищение на Окръжна прокуратура – Перник. Разпитани са над 12 очевидци, фамилията на изчезналото дете, учителите му, както и всички, които могат да оказват помощ в издирването. Проведени са голям брой беседи и диалози с неговия татко. Назначени са 2 експертизи.

Издирването на Александър Цветанов продължава  седми ден. Детето е в неопределеност от 11 ноември 2022 година и досега. Детайлно е тестван 20 километров радиус от мястото на изгубването му в планината „ Голо бърдо “ над Профилакториума в регионалния град. Многократно са тествани всички налични видеокамери за наблюдаване в региона, както и голям брой такива за защита на частни домове и публични пространства.

Претърсени са изоставени здания, учебни заведения и детски градини в региона, жилищни и икономически постройки, шахти, водоеми и цялата гориста околност в 20 километровата зона. Паралелно с това служители на реда и доброволци са ревизирали всички обитаеми места в общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. И в тях са претърсени големи горски територии, жилищни и публични здания и места където вероятно може да се намира момчето.

Александър Цветанов е разгласен за общодържавно търсене и търсенето му се прави на територията на цялата страна. Чрез средствата за всеобща информация е публикувана негова фотография и облеклото с което е бил в деня на изгубването му, което да улесни всички при търсенето. Служители на Министерство на вътрешните работи претърсват всяко подозрително кътче.

Ръководството на ОДМВР – Перник благодари на всички, който участваха и вземат участие в издирването на Александър. Специални благодарности на хилядите доброволци, който непрекъснато със лични сили и средства се включиха в акцията. Подобно нещо не се е случвало в Пернишка област, а може би и в цялата страна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР