Специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна

...
Специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна
Коментари Харесай

Детски специалисти от Пирогов ще преглеждат във Видин

Специалисти от Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина "Н. И. Пирогов " - София ще преглеждат гратис деца във Видин. Прегледите са част от акцията "Национална стратегия Детско здраве - Пирогов ", чиято цел е да подкрепи лекарите от отдалечените райони на страната, изясни създателят ѝ и експерт по "Уши, нос и гърло " доктор Асен Меджидиев:
"В програмата вземат участие детски травматолог, детски хирург, детски оториноларинголог, детски експерт "Уши, нос, гърло ", детски уролог, последната година преглежда и детски офталмолог - очен доктор. Идеята е помощ на педиатрите и на общопрактикуващите лекари по региони, където експертите от по-тесните педиатрични специалности са нищожни. Съответно програмата е и в помощ на родителите. Дори и да няма проблеми едно детенце, хубаво е веднъж в годината да посещава профилактични прегледи. "
Прегледите ще се проведат на 27 април, от 9 до 16 часа, в постройката на Многопрофилна болница за интензивно лекуване "Св. Петка " във Видин. Необходимо е авансово записване на регистратурата на видинската болница, само че и пристигналите в допълнение деца няма да бъдат върнати, сподели доктор Меджидиев. Той заяви, че след Видин акцията ще продължи в други градове от страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР