Специалисти от университета в град Медисън, щата Уисконсин, са открили

...
Специалисти от университета в град Медисън, щата Уисконсин, са открили
Коментари Харесай

Учени откриха как да запомняме сънищата си

Специалисти от университета в град Медисън, щата Уисконсин, са разкрили прийом за по-доброто осъзнаване и запомняне на сънищата с потреблението на препарат, който се използва при заболяването на Алцхаймер, оповестява Синет.

Учените са открили, че при използването на медикамента галантамин сънуваните неща стават по-ярки и действителни. Вследствие на това по-късно облиците по-ясно изплуват в съзнанието.

Обикновено галантаминът се употребява при заболяването на Алцхаймер, при лекуване на мускулна дистрофия и други болести на централната нервна система, предава Българска телеграфна агенция.

При направените опити при администриране на 4 мг от упоменатия препарат, осъзнатите сънища се усилват с 27 %. При удвояване на дозата процентът на действително запомнените сънища скочил до 46 %.

Действието на галантамина се изяснява с въздействието му върху холинергичните синапси по време на сън. Препаратът усъвършенства работата на мозъка и на паметта, при което пациентите запомнят в елементи своите съновидения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР