Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти,

...
Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти,
Коментари Харесай

Вижте кои са най-полезните плодове и зеленчуци през август

Специалисти от московската Държавна ревизия за качеството на селскостопанските артикули, първични материали и храни (MosGIK) поучават през август да се употребяват пъпеши, дини и морски зърнастец (малки плодчета, употребявани в древността за лекуване на стомашни болести).
За да напълните организма си с витамини, не пропускайте през август пресни череши, грозде и морски зърнастец. Изненадващо, в морския зърнастец се съдържат до 8% мазнини. В медицината маслото от морски зърнастец се употребява за лекуване на язви и други стомашно-чревни болести, показват от MosGIK пред РИА Новости. пециалисти от московската Държавна ревизия за качеството на селскостопанските артикули, първични материали и храни (MosGIK) поучават през август да се употребяват пъпеши, дини и морски зърнастец (малки плодчета, употребявани в древността за лекуване на стомашни болести).
Експертите поучават в горещото време да се включи в хранителния режим и любеница – плод с високо наличие на стоманени соли, идеално утоляващ жаждата.
„ Пъпешът и динята могат да доставят на организма изчезналите витамин С и каротин “, споделят специалистите.
Сливите и ранните сортове ябълки обичайно зреят през август. Голямото количество захари в тях несъмнено няма да оставят безразлични феновете на гурме. А за тези, които поддържат здравословен метод на живот, е належащо да се означи високото наличие на витамини и потребни макронутриенти в състава на тези плодове и техните хранителни свойства.
Последният месец на лятото ще зарадва и с доста здравословни зеленчуци. Доматите, сладките чушки и патладжаните са главните съставни елементи на августовското меню.
"И, несъмнено, пресните картофи, богати на нишесте и витамин С. 300 грама картофи могат да задоволят 70-75% от дневната потребност на индивида от витамин С ", означават от MosGIK.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР