Специалисти от “Майчин дом” извършиха сериозна операция по отстраняване на

...
Специалисти от “Майчин дом” извършиха сериозна операция по отстраняване на
Коментари Харесай

Специалисти от “Майчин дом” отстраниха 30-сантиметрова киста


Специалисти от “Майчин дом” направиха сериозна интервенция по премахване на киста на яйчника на 51-годишна жена. Образуванието е било с размери към 30 сантиметра и се е намирало на левия яйчник. Екипът в състав доцент доктор Божидар Славчев, доктор Светлозар Славов и доктор Наталия Петракиева са се справили ослепително и пациентката е в устойчиво положение.

Операцията е била планова и е траяла към 2 часа. Въпреки че се е наложило лекарите да отстранят двата яйчника и матката, пациентката минала сполучливо интервенцията и все още се възвръща. След края на интервенцията кистата е изпратена за хистологично проучване, посредством което лекарите сложиха крайната диагноза. Резултатите удостоверили първичната констатация на екипа, че раковото обучение е доброкачествено и в начален стадии.

“Редовно правим съществени интервенции от този вид. За нас това е обикновено, защото в “Майчин дом” се намират най-хубавите експерти и заради тази причина множеството тежки случаи се насочват към нас.”, разяснява доктор Славов, директно след интервенцията.

Ракът на яйчниците е подла болест, която мъчно може да бъде диагностицирана в ранен стадии. Това е шестият най-разпространен рак при дамите. Специалистите от “Майчин дом” разясняват, че не може да се уточни единствено една причина за появяването на рака. Факторите, които повлияват за отключване на болестта са доста и строго самостоятелни.

“Рискът от рак на яйчника нараства с възрастта. Ето за какво, ходенето на годишни профилактични прегледи е най-хубавата и вярна предварителна защита за всяка жена. Съветваме пациентките си постоянно да се съветват със своя доктор и да наблюдават здравето си деликатно.”, показа доктор Славов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР