Специалисти от космическия център "Годард" на НАСА в Мериленд потвърдиха,

...
Специалисти от космическия център "Годард" на НАСА в Мериленд потвърдиха,
Коментари Харесай

Откриха огромни количества вода в атмосферата на юпитерова луна

Специалисти от галактическия център "Годард " на НАСА в Мериленд потвърдиха, че над повърхността на юпитеровата луна Европа има голямо количество водни пари, заяви Сайънс алърт.

Те са анализирали данни, получени от обсерваторията Кек в Хавай в границите на 17 наблюдения със спектрограф за проучване химичния състав на атмосферите на небесни тела.

Учените заключиха, че изпускането на водни пари не е толкоз интензивно, колкото се смяташе до момента, а е под формата на обособени интензивни изригвания.

Съществуването на вода в течно положение на луната Европа до момента не е потвърдено. От повърхността й обаче се отделя задоволително количество водни пари, с цел да изпълнят за няколко минути басейн с олимпийски размери.

Предстоящата задача "Europa Clipper " на НАСА ще разреши да се изследва в детайли повърхността на ледената луна на Юпитер през 2023 година Космическият уред ще направи 45 обиколки към въпросната юпитерова луна. Той ще е екипиран с камери, спектрографи и радари за проучване на ледената й обвивка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР