Специалисти от Китайското национално космическо управление (КНКУ) извършиха изпитание на

...
Специалисти от Китайското национално космическо управление (КНКУ) извършиха изпитание на
Коментари Харесай

Китай представи марсиански спускаем апарат

Специалисти от Китайското национално галактическо ръководство (КНКУ) направиха тестване на спускаем уред, предопределен за кацане на Марс, в наличието на задгранични наблюдаващи и публицисти, оповестяват АП и ТАСС.

Демонстрацията беше направена пред посетители от 19 страни, измежду които посланиците на Бразилия, Франция и Италия. „ Изпитанието мина сполучливо “, оповестиха уредниците, представени от ТАСС.

Тестът на качествата на апарата с размерите на ледник да кръжи, да заобикаля трудности и да понижава скоростта беше изработен край град Хуайлай, провинция Хъбей, на място, симулиращо изискванията на Червената планета.

Китай възнамерява следващата година да изстреля спускаем уред и роувър за детайлно проучване на Марс. „ Днешните проби са значим миг в проучването на Червената планета. Първата марсианска задача на Китай ще бъде осъществена в сходство с проекта през 2020 година Усвояването на далечния космос е фантазия на цялото човечество “, съобщи ръководителят на КНКУ Чжан Къцзян.

В рамките на процъфтяващата си галактическа стратегия Китай по-рано през годината реализира сполучливо кацане на противоположната страна на Луната, напомня АП.

That is a test! China is testing landing capabilities of its upcoming Mars lander. pic.twitter.com/kceUHPQURP
— Gabriel PONT (@Gaby65) 14 ноември 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР