Специалисти от извършиха успешна чернодробна трансплантация, отбелязвайки шестата такава операция

...
Специалисти от извършиха успешна чернодробна трансплантация, отбелязвайки шестата такава операция
Коментари Харесай

45-годишен пациент претърпя успешна чернодробна трансплантация във ВМА

Специалисти от направиха сполучлива чернодробна трансплантация, отбелязвайки шестата такава интервенция за тази година. Реципиентът е 45-годишен мъж , а интервенцията мина по общоприет метод и продължи към 6 часа.

„ В момента пациентът е постоянен, екстубиран и в съответно положение „, заяви проф. Никола Владов , началник на трансплантационния екип на ВМА.

Трансплантацията стана допустима след донорска обстановка в УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив. Експлантацията на черния дроб бе осъществена от екип, управителен от проф. Ивелин Такоров, а комплицираната хирургическа намеса във ВМА бе водена от доцент Васил Михайлов и експерти от Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия .

Благодарност към околните на донора и медицинския екип

Ръководството на ВМА изрече своята благодарност към околните на донора , които са взели това тежко, само че животоспасяващо решение в сложен за тях миг. Специални благодарности бяха изразени и към ИА „ Медицински контрол “ и координатора по донорство в УМБАЛ „ Свети Георги “ доктор Димитър Казаков за отличната организация при реализирането на експлантационния развой.

Тази поредна сполучлива трансплантация във ВМА е удостоверение за високото равнище на професионализъм на медицинските екипи и значимостта на донорството за спасяването на човешки животи.

Избраха новия ръководител на Българския лекарски съюз

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР