Специалисти от болницата Джонс Хопкинс в САЩ установиха, че смъртността

...
Специалисти от болницата Джонс Хопкинс в САЩ установиха, че смъртността
Коментари Харесай

Смъртността от COVID-19 в държави с БЦЖ ваксина 6 пъти по-ниска

Специалисти от болничното заведение " Джонс Хопкинс " в Съединени американски щати откриха, че смъртността от COVID-19 в страните с всеобща имунизация срещу туберкулоза с БЦЖ е 5.8 пъти по-ниска, заяви в. Daily Mail

Учените са отстранили фактори, като икономическо развиване на страните и % на възрастните от популацията, които биха трансформирали резултатите.

Те са се спрели на смъртността на един милион поданици във всички страни, за които има задоволително данни - 50-те с най-вече случаи на заразяване. Връзката сред имунизацията с БЦЖ и по-ниската смъртност е " забележима ".

За да понижат отклоненията, свързани с диференцираните криви на епидемията в другите страни, експертите са се спрели на дните след оповестяването на стотния инфектиран с новия ковид и по този начин са правили съпоставения на смъртните случаи и имунизационните стратегии с БЦЖ.

Средната смъртност е варирала доста и съгласно икономическото класиране на страната. За страните с невисок междинен приход, висок междинен приход и висок приход тя е надлежно 0.4, 0.65 и 5.5 на милион. По-високата смъртност в богатите страни, съгласно учените, " опонира на интуицията ".

Те не могат да я обяснят, само че припомнят за предходни проучвания, съгласно които смъртността от дихателни заболявания измежду по-бедните нормално е по-висока поради разнообразни социодемографски и стопански рискови фактори.

Известно е, че заболяването COVID-19 е по-опасна за хората над 65-годишна възраст, а те са по-малко в по-бедните страни.

Учените предизвестяват резултатите им да се възприемат деликатно, тъй като има няколко неща, които може да ги изкривяват.

" Въпреки тези възражения, противоположната връзка сред икономическото състояние и смъртността от COVID-19 и мощната екологична връзка с имунизирането с БЦЖ са завладяващи " - пишат учените.

Статия за проучването е оповестена в уеб страницата MedRxiv, само че не в списание, което изисква резултатите да бъдат тествани от експерти.

Предишни проучвания откриха, че стогодишната ваксина срещу туберкулоза БЦЖ (Бацил на Калмет-Герен) укрепва имунната система. Как тъкмо става това, не е известно, само че евентуално тя ускорява вътрешните имунни механизми.

Сред така наречен спомагателни резултати е и по-голямото предотвратяване от дихателни заболявания, което е прието от Световната здравна организация. /profit.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР