Специалисти от Австралийския национален университет установиха, че консумацията на бързи

...
Специалисти от Австралийския национален университет установиха, че консумацията на бързи
Коментари Харесай

Яденето на хамбургери състарява мозъка

Специалисти от Австралийския народен университет откриха, че потреблението на бързи закуски, в това число хамбургери, способства за прибързано стареене на мозъка, заяви уеб сайтът MedicalXpress.

Били оценени резултатите от 200 проучвания, които потърсили връзка сред здравето на основния мозък, стареенето и фактори, свързани с околната среда. Учените разкрили безапелационни доказателства, че нездравословното хранене и неналичието на физическа интензивност за дълъг интервал усилват риска от развиване на диабет вид 2 и утежняват когнитивните функционалности, предизвиквайки деменция и недоразвитост на мозъка.

У хората на междинна възраст невродегенеративните болести могат да стартират по-рано от нормалното и да имат необратим темперамент. Затова рекомендациите за понижаване на риска от деменция за хората, трансферирали 60-те, на процедура са безполезни. Специалистите предлагат да се премине колкото е допустимо по-рано към здравословно хранене.

Около 30 на 100 от възрастните хора по света са с наднормено тегло или затлъстели, а над 10 на 100 ще са наранени от диабет вид 2 към 2030 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР