Специалистът по хранене и диетолог Лара Ловески разказа пред руски

...
Специалистът по хранене и диетолог Лара Ловески разказа пред руски
Коментари Харесай

Спанакът е много полезен за вас, ако имате този здравословен проблм

Специалистът по хранене и диетолог Лара Ловески описа пред съветски медии за многостранните изгоди за здравето от постоянната консумация на спанак.

" Спанакът е съкровищница от хранителни субстанции. Той е изключително потребен за хора със сърдечносъдови проблеми, защото съдържа калий и магнезий. Тези минерали спомагат за поддържане на обикновено кръвно налягане и за разпределяне и естествена работа на сърдечния мускул ", споделя Ловески.
Пенсионерката си върна зрението, вижте по какъв начин
Във Англия 88-годишна жена си възвърна зрението благодарение на очен имплант, заяви The Guardian. Жителка на лондонското предгра...
Прочети повече
" Спанакът е с високо наличие на фибри, което значи, че има позитивен резултат върху перисталтиката на червата и оказва помощ за попречване на запека ", продължава специалистът. „ Консумацията на спанак има позитивен резултат върху здравето на целия стомашно-чревен тракт. Каротеноидите в спанака са мощни антиоксиданти. За всеки, който се грижи за поддържането на младостта и високите равнища на сила на всяка възраст, спанакът би трябвало да попада постоянно в менюто му ", добавя лекарят.

" За хората, които постоянно боледуват, спанакът е добър източник на витамин С, който подкрепя имунната система. Не забравяйте, че спанакът е с високо наличие на оксалати и приемът му при хора с бъбречни проблеми би трябвало да бъде стеснен ", предизвестява диетологът.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР