Специален софтуеър ще позволява някои от уредите и съоръженията в

...
Специален софтуеър ще позволява някои от уредите и съоръженията в
Коментари Харесай

Хора с увреждания ще управляват уреди с поглед

Специален софтуеър ще разрешава някои от уредите и оборудванията в новия Център за сложна поддръжка на хора с увреждания в Бургас да бъдат ръководени с взор. Това съобщи Мая Казанджиева, шеф " Социални действия, опазване на здравето и спорт " в Община Бургас.

Центърът ще работи в партера на 4 вход в блок 42 на комплекс " Братя Миладинови ". Предстои мястото да бъде напълно ремонтирано и другите пространства да бъдат обединени и оборудвани особено за тези цели. Срокът на целия план е до 2020 година.

Персоналът ще бъде формиран от двама обществени служащи, две медицински сестри, рехабилитатор, психолог, двама трудотерапевта, четирима домашни санитари за " заместваща грижа " на място и водач.

Капацитетът е 30 души, само че с опция за още 60 за почасови услуги. За хора с тежки физически увреждания, нуждаещи се от непрекъсната грижа ще бъде обезпечена 24-часова " заместваща грижа " в Центъра от екип от петима санитари. В такива случаи потенциалът е да 4 лица, като по този метод ще се обезпечи поддръжка за фамилиите, полагащи грижи за тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР