Специален полет на Северна Корея с десетки дипломати и други

...
Специален полет на Северна Корея с десетки дипломати и други
Коментари Харесай

Заради коронавируса КНДР качи десетки чужди дипломати на полет за Русия

Специален полет на Северна Корея с десетки дипломати и други чужденци, дойде в Далечния изток на Русия в понеделник, защото КНДР стяга блокадата си, предопределена за от ковид, оповестява АП.

Северна Корея не удостоверява нито един случай на заболяване с COVID-19 , само че държавните медии оповестяват, че хиляди хора са под карантина като част от строги ограничения за предварителна защита.

Десетки пасажери, множеството от които носят маски за лице , а някои съпроводени от деца, са на интернационалното летище в Пхенян . Севернокорейските здравни служащи, облечени в бели защитни костюми, ги сканират за температура.

Не е ясно какъв брой са изхвърчали за Владивосток . Северът анулира месечна карантина за задгранични дипломати в Пхенян на 2 март, което им разреши да изоставен страната, в случай че е належащо. Уебсайтът на интернационалното летище Владивосток демонстрира, че полет Air Koyro 271 дойде в 10:49 ч. локално време.

Колин Крукс, английският дипломат в Пхенян , разяснява в " Туитър ": " Тъжно е да кажа довиждане тази заран на сътрудниците от немското посолство и френския офис #NorthKorea, които краткотрайно затварят ". Той добавя, че английското посолство ще остане отворено .
 Ким Чен-ун пожела здраве на южнокорейците поради ковид
Ким Чен-ун пожела здраве на южнокорейците поради ковид

Севернокореецът е убеден, че Южна Корея ще се оправи с вирус на своята територия

Френското външно министерство удостовери предходната седмица, че възнамерява краткотрайно да затвори офиса си за съдействие в Пхенян. " Северна Корея предприе фрапантни ограничения за ограничение от края на януари , които по-специално засягат задграничните представителства и съществено попречват действието на френското бюро за съдействие в Пхенян ", се споделя в изказване на министерството.

Северът назова своята антивирусна акция въпрос на " национално оцеляване " , като в същото време не разрешава приема на задгранични туристи, затваря съвсем целия трансграничен трафик с Китай , ускорява инспекцията на входните пунктове и активизира здравните служащи за наблюдаване на жителите и уединяване на хората със признаци .

Много специалисти споделят, че Северна Корея е мощно уязвима към инфекциозни болести заради хроничния дефицит на медицински консумативи и остарялата инфраструктура за опазване на здравето.

Държавната радиостанция в КНДР заяви в неделя, че управляващите предходната седмица са освободили 1020 души от карантина в провинция Кангвон и 2630 в провинция Джаган . Предишни известия на държавните медии са, че минимум 7 000 севернокорейци са били под карантина.

Северна Корея съобщи в петък, че освобождава 221 задгранични жители от месечна карантина . Смята се, че най-малко 160 други остават под карантина , в началото КНДР сложи над 380 задгранични жители под " строго лимитирано здравно наблюдаване ".

Йо Шан-кий, представител на министерството на обединяването на Южна Корея, съобщи в понеделник, че Севера не дава отговор на предложенията на Южна Корея за взаимни карантинни старания .
 Коронавирус: Северна Корея може да стреля по китайци, в случай че приближат границата
Коронавирус: Северна Корея може да стреля по китайци, в случай че приближат границата

Китай предизвестява и глобява жители, или рискуват " разстрел " от севернокорейски граничари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР