Спецакция за неутрализаране на организирана престъпна група, занимаваща се с

...
Спецакция за неутрализаране на организирана престъпна група, занимаваща се с
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за имотни измами

Спецакция за неутрализаране на проведена незаконна група, занимаваща се с правене на подправени документи и използването им в имотни измами е осъществена на територията на област Стара Загора. Тя е извършена след авансово следствие и обмисляне на дейностите от ГДБОП.

Според първичните данни двама от участниците в групата издирвали малоимотни или наркозависими лица от района, които против 500 - 1000 лв. им предоставяли персоналните си данни. С тях " печатарят " - С.И., изготвял подправени нотариални актове за благосъстоятелност. Впоследствие въпросните парцели били прехвърляни пред нотариус на действителни купувачи. Те от своя страна превеждали сумите по договорите за покупка по банков път. Незабавно след преводите парите бивали изтегляни и взимани от ръководителя на групата.

В хода на интервенцията в Стара Загора, Казанлък и Мъглиж е открито, че незаконната група е направила пет фиктивни покупко-продажби с недвижими парцели и е направила опит за продажба на неподвижен парцел. От осъществените покупко-продажби, посредством потребление на подправени нотариални актове са спечелили към 300 000 лв.. 

Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности на адреси и коли. В жилище в Казанлък, употребено от 48- годишния С.И., е открито помещение, оборудвано като печатница за правене на подправени документи. Иззети са три компютърни конфигурации, преносим компютър, три принтера, скенери и други устройства за отпечатване.

Четири подправени нотариални акта, подправени квитанции за платени налози на парцели, пълномощни и други документи, са открити в офиса, употребен от ръководителя на групата 37-годишния И.К. В лек автомобил BMW X6 са открити: подправен нотариален акт, платежно разпореждане сред лица, пълномощни и други нотариални актове.

При претърсванията са конфискувани и фалшива тапия за приблизително обучение, 50 боеприпаса - 22калибър и газов револвер без документи за генезис.

И. К. и двама от участниците са осъждани за разнообразни закононарушения, като против ръководителя има и висящо дело за машинация

37-годишният И.К., 32-годишния С.Н., 45-годишния С.С. и 48-годишния С.И. са арестувани за период до 24 часа по ЗМВР. На 22 януари те са привлечени като обвинени, като на трима от тях мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Специализираният углавен съд е почел настояването на прокуратурата и им е наложил мярка за неотклонение " задържане под стража ". На четвъртия Специализираната поркуратура е наложила мярка за неотклонение " подписка ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР