Спешно трябва да се размрази проектът Белене, защото там са

...
Спешно трябва да се размрази проектът Белене, защото там са
Коментари Харесай

Росен Христов: Спешно трябва да се размрази проектът "Белене", там са инвестирани милиони

Спешно би трябвало да се размрази планът " Белене ", тъй като там са вложени милиони. Това мнение изрази във Варна някогашният министър на енергетиката Росен Христов, който взе участие в Международната нуклеарна конференция " Булатом ", отдадена на българската атомна енергетика. Той уточни, че оборудването на атомната електроцентрала е в положително положение, само че поддръжката коства милиони разноски всяка година. Актив за 2,5 милиарда лв. стои необработен, акцентира Христов.

Доклад, който показва опциите на България в енергийния бранш, ще бъде показан в Народното събрание. По думите му добър вид е внедряването на повече възобновими източници на сила, тъй като по този начин ще покрием условията Европейска комисия и в същото време ще имаме евтина сила. От Европейската комисия са подготвени да понижат условията за съкращаване на нездравословните излъчвания, за сметка на повече възобновими източници, акцентира той и изрази вяра депутатите да поддържат предлагането.

Никога България не е била на такова равнище на водачество и на партньорство в областта на енергетиката с страните от района, оставяме летящ старт на настоящия екип на министерството, сподели някогашният министър на енергетиката.

Даниела Стойнова беседва с Росен Христов, някогашен министър на енергетиката:

По обявата работи: Елисавета Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР