„Спешно подготвяме нов Закон за футболното хулиганство. В парламентарната Комисия

...
„Спешно подготвяме нов Закон за футболното хулиганство. В парламентарната Комисия
Коментари Харесай

НФСБ прави нов Закон за футболното хулиганство


„ Спешно приготвяме нов Закон за футболното безчинство. В парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, взаимно с Министерството на младежта и спорта работим върху новите текстове към този момент близо 6 месеца. Зачестилите произшествия и последният случай с ранената служителка на Министерство на вътрешните работи обаче сподели, че въвеждането на новите разпореждания би трябвало да станат факт в най-скоро време”. Това удостовери депутатът от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти” и ръководител на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов откакто анонсира законодателната самодейност по време на взаимна среща на представители на Министерството на младежта и спорта, на Министерство на вътрешните работи, народни представители от спортната и вътрешна парламентарни комисии и БФС.

Законът планува изрично и ясно разписване на отговорностите на всеки един участник при организирането на спортните мероприятия. Няма да допуснем размиването на отговорностите, безапелационен е Славчо Атанасов. „ Не откриваме топлата вода – проучихме и сме употребили извънредно опита на Англия, Испания и Италия. Знаете, в Англия сполучливо се оправиха с футболното безчинство – през днешния ден там да отидеш на футболен мач е като да отидеш на спектакъл, бащите умерено водят децата си”, сподели още ръководителят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Един от разновидностите, който се планува е въвеждането на по този начин наречените стюарди по време на футболна среща – по този начин, както е в Англия.

Припомняме, че по време на петъчната среща Славчо Атанасов е поел уговорката до два месеца новият Закон за футболното безчинство да бъде подготвен и влезе за публично разискване. Ще се желаят мнения на футболни клубове, на клубове на почитателите, на институции.

Също по този начин представителите на Министерство на вътрешните работи, Министерството на младежта и спорта и народните представители от двете парламентарни комисии договориха краткосрочни и дълготрайни ограничения, тъй че хулиганите да бъдат изгонени от футболните терени. „ Защото спортът не е война. И на терените няма място за бомбички или бой”, безапелационен бе депутатът от НФСБ и началник на спортната комисия.

Сред краткосрочните ограничения са слагане на спомагателни камери по стадионите, засилено полицейско наличие и засилено претършуване. Сред дълготрайните, с изключение на новият закон за футболното безчинство, се планува нова разпоредба за сигурността на спортните обекти, въвеждане на благоприятни условия за инспекция на самоличността на всеки един, който е закупил билет, както и смяна на наредбите за наказания на БФС. /Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР