Спешният автомобил се придвижвал с включени светлини и сирени, твърди

...
Спешният автомобил се придвижвал с включени светлини и сирени, твърди
Коментари Харесай

Глобиха линейка за превишена скорост, докато бърза за пациент

Спешният автомобил се придвижвал с включени светлини и сирени, твърди водачът му

Два фиша за едно и също нарушаване на кола за спешна помощ с включени буркани и сирени. Спешният автомобил бил сниман от камера на КАТ на път за пациент в сериозно положение, съобщи.

Първият фиш за 600 лв. паднал в съда, само че на негово място дошъл нов, с друг номер. Оказва се, че притежателите на профилирания автомобил са се вкарали в административен капан, само че по нехайство.

На 2 октомври 2020 година Георги Георгиев кара колата за спешна помощ с близо 100 км/ч, при позволени 50. Той обаче бърза за адрес в град Смолян. Камера край село Хвойна го снима и идва фиш за 600 лв.. Георгиев апелира и фишът е анулиран. След година и половина получава за повторно фиш, този път на негово име.

„ Отивах ме на адрес. Получихме сигнал, че положението на пациента се утежнява и тогава се принудихме да употребяваме светлинен и звуков сигнал. Може да се откри това нещо с GPS-а на автомобила и с амбулаторния лист на пациента ”, съобщи Георги Георгиев.

От полицията в Смолян са му споделили, че при повторното несъгласие и показване на нужните документи фиша му евентуално ще бъде анулиран.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР