Спешни и неотложни аварийни ремонти по възстановяване на уличната мрежа

...
Спешни и неотложни аварийни ремонти по възстановяване на уличната мрежа
Коментари Харесай

Мизия възлага пряко спешни ремонти за над 2 млн. лв. след наводнението

Спешни и неотложни спешни поправки по възобновяване на уличната мрежа за 2 117 981 лева без Данък добавена стойност разпорежда локалната администрация в Мизия. Изборът на реализатор е посредством директно договаряне. За тази цел е поканена да подаде оферта компания „ Пътинженеринг - М “ АД.

Три улици ще бъдат обект на намеса - " Петко Банков ", " Георги Димитров " и " Лазар Драйчев ".
На 9-ти против 10-ти юли 2018 година в Мизия падна голямо количество превалявания. От наводнението пострадаха град Мизия, град Оряхово и село Селановци, където се образува приливна вълна от дъждовни и скатни води, която мина през няколко квартала на Мизия. Бяха заляти къщи, дворове, публични здания. От мощната приливна вълна, носеща кал, изкоренени растения и парчета, бяха разрушени няколко улици, тротоари, канал, водостоци.
На 10 юли кметът на Мизия разгласи бедствено състояние.
Трите улици са в спешно състояние- с напълно разрушени настилки, пропадания, без пътно легло и прекосяването по тях е невероятно. Според локалната администрация те са основни,а прекосяването по тях е от изключителна значимост.
По протежението им са читалище „ Просвета 1915”, ОДЗ „ Незабравка”, РПУ, административната постройка на общината, в която са разположени обществените услуги на Домашен обществен патронаж и кухня- майка, подготвяща изхранването на 118 представители на обществено уязвими групи по план „ Топъл обяд”, 24 деца- „ Млечна кухня”, 80 деца - Детска градина, Дом за остарели хора - 35 души. Там има също черква, Общински туристически информативен и експозиционен център, търговски обекти, централен паркинг и други
Причината да бъде определена компания „ Пътинженеринг - М “ АД за реализатор на незабавните поправки е, че тя е работила по възобновяване на улиците в Мизия при наводнението през август 2014 година и е изпълнила предоставените й действия качествено и в период.
Финансирането следва да се обезпечи от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, към която кметът на Мизия Виолин Крушовенски е отправил искане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР