Спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия в община Поморие

...
Спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия в община Поморие
Коментари Харесай

Община Поморие предприема мерки заради повишената цена на тока

Спешни дейности за ограничение потреблението на електрическа енергия в община Поморие разпореди кметът Иван Алексиев. Причината са фрапантното повишение на цената на електрическата енергия и високите сметки за улично осветяване, които се постанова Общината да заплаща, както и неангажираността на страната да помогне в тази сложна обстановка, показват от локалната администрация.

Считано от през днешния ден уличното осветяване в Поморие и всички останали обитаеми места ще свети през един дирек (през една лампа). Възложено е на компанията, поддържаща уличното осветяване, да приведе този режим на деяние до края на седмицата, за цялата община. През идните месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 07.15 часа.

В Общинската администрация в Поморие се стопира потреблението на климатичната система и всички типове ел.уреди за отопление.

За всички спортни клубове и танцови сформира, употребяващи общински здания ще бъдат направени рекомендации за по-икономично прилагане на климатиците и други ел. уреди за отопление.

От Общината показват и информации за потреблението на ел.енергия в kWh, в лв., както и за цената на ел.енергия на 1 kWh, от които е видно, че за м. декември 2020 година сметката за ток на община Поморие е 68 705 лева, а за м. декември 2021 година тя е 183 211 лева, при по-ниско ползване. Това постанова и предприемането на незабавни ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР