Спешна проверка на бургаската екоинспекция заради сигнал от природозащитници за

...
Спешна проверка на бургаската екоинспекция заради сигнал от природозащитници за
Коментари Харесай

Сигнал за строителни дейности на плажа „Св. Тома“ предизвика проверка

Спешна инспекция на бургаската екоинспекция поради сигнал от природозащитници за строителни действия на плажа " Св. Тома ". Оказа се обаче, че на входа на курортния комплекс има свлачище, а компания с изрядни документи работи по укрепването на брега, оповестява.

 
Теренът е сред така наречен Шофьорски плаж и комплекса " Св. Тома " до местността " Алепу ". От екоиснпекцията потвърдиха, че при тях има капиталово предложение за градеж на курортен комплекс, което е минало всички процедури и на практика е законно. Инвестиционното желание съответствало и на предвижданията на Общия организационен проект на община Созопол.
 
Детелина Иванова от РИОСВ-Бургас разяснява: " Тъй като е записано свлачище в региона се планува като първи стадий подсилване на терена, след което ще стартира и главното строителство ".

 
От строителната компания споделиха, че тук още преди към пет години е почнало срутване на земна маса. Укрепването се прави на повърхност от 1000 кв.м.
 
Ангел Бърнев: " Това свлачище компрометира асфалтовия път, засегна огромна част от асфалтовата линия, заплаши част от инфраструктурата на прилежащия комплекс. Това оборудване съставлява единствено и само брегоукрепване на това свлачище ".-->
 
Укрепването на брега би трябвало да приключи до началото на летния сезон, споделиха от строителната компания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР