Спешен медик, помогнал на оцелелите от трагичната катастрофа с автобуса ...

Спешен медик, помогнал на оцелелите от трагичната катастрофа с автобуса

Спешен медик, помагал на АМ "Струма": Гледката беше страшна

Спешен доктор, оказал помощ на оживелите от трагичната злополука с рейса на Автомагистрала "Струма " споделя за случилото се пред.

"Когато дойдох сърцето ми се беше свило, гледката беше страшна – писъци, викове... “, разяснява незабавният доктор от ЦСМП-Перник Лоарита Николова.

От 25 години тя работи в Спешна помощ. Лоарита е измежду първите отзовали се в злощастната нощ на 23 ноември на сигнал за злополука на Автомагистрала "Струма ". Пристига на местопроизшествието с втората кола за спешна помощ.

"Имаше доста съграждани, които им помагаха, всички викаха и пищяха. Аз транспортирах мъж – 76-и набор, той беше с мен в колата за спешна помощ. Разказа ми, че търси сина си, търсеше го, звънеше му по телефона “, описа Лоарита Николова.

Тя си спомня и пламъците, високи към 3-4 м. За медика това е един от най-тежките пътни произшествия, на които е участвала.

"Успявам да се управлявам, само че у дома идвам разтревожена от тъгите и болките на потърпевшите. Когато се връщахме от "Пирогов ", попитахме дали отново да се връщаме - споделиха, че всички са умряли. Мъжът ми описа, че са били 50, двама водачи и една екскурзоводка ", добави още незабавният доктор.

Трагедията ще остави трайни следи в съзнанието ѝ вечно.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg