Спермата се състои от много компоненти, включително вода, липиди, въглехидрати

...
Спермата се състои от много компоненти, включително вода, липиди, въглехидрати
Коментари Харесай

Алергия към сперма: що е то

Спермата се състои от доста съставни елементи, в това число вода, липиди, въглехидрати и соли. Така че не би трябвало да е изненада, че човешкото тяло може да има алергична реакция към този коктейл от разнообразни субстанции. Такова положение е познато като семенна свръхчувствителност (HSP) или свръхчувствителност на човешка семенна плазма, и за първи път е докладвано през 1958 година от холандски гинеколог на име Спекън.
 Синдром на посторгазматична болест и какво е да изпитваш алергия към оргазъм
Когато имаш алергия към оргазъм

Какво е синдром на посторгазматична болест

Оттогава се оповестяват доста случаи, нормално при хора на възраст от 20 до 30 години. В 40 до 50% от случаите признаците могат да се проявят след първия сексуален акт. Въпреки че няма публични данни, се счита, че над 40 хиляди дами в Съединените щати имат сходна алергия, разкриват от.

Симптомите са доста и разнообразни и зависят от тежестта на реакцията. Обикновено включват отичане, сърбеж, парене, зачервяване и болежка в региона на гениталиите. Не се счита, че е обвързвано с неплодородие, само че в случай че половият контакт провокира неприятни реакции, това единствено по себе си може да ограничи броя на половите контакти, в които една двойка има предпочитание да взе участие.
 Снимка 611336

За да се избегнат затруднения, се предлага потреблението на защитни способи като презервативи по време на полова интензивност. Другият вид е лицето с алергия да се подложи на десенсибилизираща терапия. Има и случаи на хора, които са алергични към личната си сперма. Нарича се синдром на посторгазмено заболяване (POIS). Този необичаен синдром предизвиква грипоподобни признаци, като комплициране, мускулни болки, сърбящи очи и тресчица.

Те се появяват малко след еякулацията, само че могат да продължат 2-7 дни. Състоянието е разказано за през 2002 година в показване на два отчета за такива случаи. През 2011 година са оповестени две публикации в, които проверяват това в елементи.
 Снимка 611335

Извършен е тест за кожна алергия на 33 мъже, за които се подозира, че имат това положение. Резултатите демонстрират, че 29 от субектите имат реакция, която е в сходство с алергия. Оттогава е намерено, че има два разнообразни типа POIS. При единия признаците се появяват от първата еякулация, до момента в който при другия може да се развие по-късно в живота.
 Синдром на посторгазматична болест и какво е да изпитваш алергия към оргазъм
Когато имаш алергия към оргазъм

Какво е синдром на посторгазматична болест

Няма характерно лекуване за POIS, само че хората с такива случаи са лекувани с антихистамини, трамадол, преднизон и бензодиазепини. Изследователите също ревизират по какъв начин въздейства хипосенсибилизираща терапия при двама пациенти, при които е употребена тяхната лична извънредно разредена сперма и последователно е увеличена концентрацията. Това става посредством инжектиране на разтвора в ингвиналните лимфни възли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР