Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини

...
Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини
Коментари Харесай

Свободни стъпки от Тайван на ONE DANCE WEEK 2019

Спектакълът СвободниСтъпки и солото с вход свободен СвободниСтъпки - Нини на тайванската компания за пробен танц HORSE ще забележим на 3 и 4 октомври на сцената и във фоайето на Дом на културата " Борис Христов " - Пловдив , като част от програмата на интернационалния фестивал ONE DANCE WEEK.
Спектаклите са включени във Фокус Тайван, от който е част и откритият урок по брейкденс (Monday School) с компанията Les Petites Choses Production. Урокът ще се организира на 27 и 28 септември пред стълбите на " Каменица " в централна част на Пловдив, и ще даде опция на фенове и участници от разнообразни възрасти да поддържат връзка по занимателен метод посредством изкуството на танца.
На 3 октомври и още веднъж в Дом на културата " Борис Христов " - Пловдив, ще гледаме спектакъла КОКОРО на Луна Ченере, един от открояващите се гении измежду младите италиански хореографи.
HORSE/Тайван
Компанията за танцов спектакъл HORSE е учредена през 2004 година от петима млади актьори, които споделят любовта си към актуалния танц и хореографията. През годините колективът съумява да си построи характерен театрален профил посредством физическа изразителност и изключителна креативност и да се трансформира в платформа за артистично изложение на тайвански хореографи, в това число и посредством привличане на задгранични произведения в състава на компанията.
СвободниСтъпки
3 октомври - Дом на културата “Борис Христов ”, Пловдив
Спектакълът СвободниСтъпки e дълготраен план на тайванската компания, който изобретателно показва най-първичното и чисто положение на танцовото изкуство. Хореографията на Су Вей-Чиа, един от създателите на HORSE, е отдадена на придвижването, пречистена от наслагвания и ограничавания. Резултатът е доста физическо и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже всичките си качества.
СвободниСтъпки - Нини @Chang-Chih Chen


СвободниСтъпки ще бъде показан на 3 октомври от 19:00 ч. в Дом на културата " Борис Христов ". Спектакълът е за фенове над 18 години. Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.
СвободниСтъпки - Нини
4 октомври - фоайето на Дом на културата " Борис Христов ", Пловдив
СвободниСтъпки – Нини се ражда на 6-тата година след основаването на HORSE като част от многогодишния план. При него хореографската цел на Су Вей-Чиа е да изведе театралното изкуство отвън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и ексцентрични местоположения.
Чрез проучвания на другите аспекти на времето и пространството, хореографът Су Вей-Чиа основава напълно нова идея за физичността.
В СвободниСтъпки - Нини една жена извършва танц за свободата от отговорностите, упованията и настройките, а спецификите на пространството и самата аудитория се трансформират във значими детайли от представлението.
Спектакълът ще бъде показан на 4 октомври във фоайето на Дом на културата “Борис Христов ”, а входът е свободен за всички.
КОКОРО - 3 октомври - 20:30 ч.
Дом на културата " Борис Христов ", Пловдив
На 3 октомври в Дом на културата “Борис Христов ” ще бъде показан и соловият театър КОКОРО на италианската хореографка Луна Ченере, селектиран от танцовата платформа Aerowaves 2018 и спечелил приз за най-хубава хореография Solocoreografico 2017.
" Кокоро " е японска дума, която може да се преведе като “вътрешно създание ” и се свързва тясно с мозъка и сърцето. В този танцов театър на голотата, тялото се трансформира в прожекционен екран на страсти, мемоари и илюзии, а плътта губи формите и очертанията си. Една душа оставя своите стъпки на сцената.
Оригиналният движенчески език на Луна Ченере споделя за разлома в понятията, с които възприемаме действителността. В актуалния свят нищо не е еднопосочно „ положително “, „ неприятно “, „ красиво “ или грозно “.
Спектакълът е за фенове над 18 години.
Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР