Спектакълът Последната тайна на Фреди Меркюри отбелязва с представлението си

...
Спектакълът Последната тайна на Фреди Меркюри отбелязва с представлението си
Коментари Харесай

Театралният Фреди Меркюри тръгва на турне с последната си тайна

Спектакълът " Последната загадка на Фреди Меркюри " отбелязва с представлението си на 4 февруари своята 10-годишнина на сцената на столичния спектакъл " Възраждане ". След 10 артистични сезона и близо 150 срещи с публиката от премиерата на 19 януари 2013 година насам, постановката продължава да бъде магнит за феновете на Queen и Мелпомена. Ето за какво от екипа са безапелационни, че е извънредно време да ги видят и отвън камерното пространство на най-малкия софийски спектакъл.

От началото на пролетта стартира турне в осем български града: 20 март - Варна, 21 март - Добрич, 22 март - Силистра, 23 март - Шумен, 24 март - Габрово, 3 май - Стара Загора, 15 юни - Бургас, и 16 юни - Ямбол.

Героите в " Последната загадка на Фреди Меркюри " са действителни персони, въпреки и митове, а протичащото се сред тях на сцената – евентуално нереалност, въпреки някои от техните изречения да са били произнесени в действителност от тях или за тях. Автор на пиесата е Ирина Гигова, театралната версия и постановката са на режисьора Съни Сънински, хореографията е на Мила Искренова, а сценографията и костюмите – на починалата театрална художничка Невяна Кавалджиева. В функциите са актьорите Свежен Младенов, Георги Златарев, Анатоли Лазаров, Мариана Жикич, Лиляна Шомова и Донка Аврамова-Бочева.

…Една вечер на вратата в дома на Рудолф Нуреев – магнетичния господ на танца, потропва един различен господ – този на роксцената, Фреди Меркюри. Фреди е пристигнал при кумира си от млади години с една ужасяваща загадка и с една неизпълнима молба… Той е като разкрит нерв; той е ядосан, уязвим, изискващ, умоляващ… той е един Фреди, безусловно друг от облика си пред публиката, като че ли подправено изграден…от кого?... Руди на собствен ред е нахален, подозрителен, нападателен и срамежлив по едно и също време, подигравателен и сензитивен. Ще извърши ли той молбата на Фреди, ще влезе ли в една от многото неистини, с които без друго е преплетен животът и на двама им? Два ангела в черно и бяло и спомен за влюбена жена допълват този кратковременен кадър от богатите на събития и страсти биографии на двете митове.

В решението на режисьора Съни Сънински Фреди се извършва от двама артисти – Свежен Младенов и Анатоли Лазаров. Единият е театралният персонаж, светската звезда, митът Меркюри, другият – ранимият и до болежка прям бивш бежанец Фарук Булсара седмици преди гибелта си. Мариана Жикич е Мери (Остин), любовта на живота му. В ролята на Рудолф Нуреев е Георги Златарев.

" В спектакъла, осъществен за първи път в България на сцената на спектакъл " Възраждане ", с мощен креативен заряд се сблъскват и взривяват пред очите ни два възгледа за персоналното и общото, за креативното и комерсиалното, за ориста – да бъдем себе си или публичното " аз ", обобщава режисьорът Съни Сънински.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР