Спектакълът Opera D’amore събира световен музикален елит за втора поредна

...
Спектакълът Opera D’amore събира световен музикален елит за втора поредна
Коментари Харесай

Opera D’amore за втори път свири в София

Спектакълът Opera D’amore събира международен музикален хайлайф за втора поредна година в София. Събитието ще се състои на 11 октомври в първа зала на НДК, откакто предходната година изправи на крайници публиката в Арена Армеец с гласовете на Хосе Карерас, Мария Гулегина, Марко Берти и други оперни звезди от най-висока класа.

Тази година спектакълът на ACAPA дава обещание да бъде още по-зрелищен – с 3D мапинг, интерактивни декори, виртуална действителност и светлинни лазери. Докато изпълнителите са на сцената, действителността към тях ще бъде построена от интерактивни декори. Зад визията на спектакъла стоят експертите от Worldwide FX – една от най-утвърдените образни компании, работили по огромни холивудски продукции, снимани в България.

Специален посетител ще бъде 22 година звезда от Англия търси гений Кони Талбот, която единствено на 7 година съумява да трогне до сълзи журито на формата и да стигне до финала.

В първа зала на НДК ще пее още Милияна Николич (мецосопран), чиято кариера през последните години се развива на сцените на Метрополитън опера в Ню Йорк, на Операта в Сидни, в Кралския народен спектакъл в Мадрид и други
 Част от Opera D’amore ще бъде и Сузана Бранкини (спинтов поетичен сопран), чийто глас съчетава цвят, мощ и динамичност, подплатени със ужасно театрално наличие.

Мъжкото присъединяване в шоу-спектакъла стартира с тенора Дарио ди Виетри, който е победител в влиятелния оперен конкурс Una voce per l’Arena.

Гласът му с изключение на Арена ди Верона е украсявал оперни подиуми в Кайро, Дубай, Сеул, Анкара, Букурещ, Белград и други Следва Никола Мияйлович (баритон), който е лауреат на Петия интернационален вокален конкурс Лучано Павароти, както и притежател на първа премия от състезанието на името на Марио Ланца.
За втора поредна година в Opera D’amore ще се включат Илина Михайлова, Росен Ненчев и Рейналдо Дроз. Илина Михайлова (сопран) е приключила консерваторията Джузепе Верди в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР