Спечелилият промоция в Бундеслигата за следващия сезон тим на Падерборн

...
Спечелилият промоция в Бундеслигата за следващия сезон тим на Падерборн
Коментари Харесай

Феновете на новак в Бундеслигата осуетиха съюз с РБ Лайпциг

Спечелилият промоция в Бундеслигата за идващия сезон отбор на Падерборн през вчерашния ден публично разгласи, че под натиска на своите почитатели се отхвърля от декларираното авансово спортно съдействие с Република България Лайпциг. От клуба показаха всеобщото неодобрение на личните почитатели като единствената причина за пропадането на съглашението, което е било резултат от „ експлицитното предпочитание на Падерборн”.

В началото на месеца последователите на 112-годишния клуб заплашиха да подхващат „ фрапантни действия” по време на домакинските мачове, в случай че кооперирането фактически се случи. Тогава клубът опита да потуши напрежението, отричайки да има нещо притеснително в контракта за съдействие.

През последните 5 години почитателите на Падерборн подкрепяха безусловно тима си в пътуването от Първа до Трета Бундеслига и назад. Противоречията започнаха на 4 юни, когато съдействието беше оповестено, а вследствие на това спортният шеф Маркус Крьоше трябваше да премине при саксонците. Това се случи наред с слагането начало на „ дълготрайно съдействие за взаимна поддръжка и добиване на най-хубавото от спортния капацитет на всеки клуб”.

Макар че повече елементи да не бях разкрити, това беше задоволително за най-страстните последователи да започват своите митинги. Из града се появиха голям брой банери – „ Сътрудничество с Република България? Без нас!”, „ Успех, а не шанс, само че платен? Не на Ред Бул!”, „ Падерборн=РБ Лайпциг? Спрете лудостта!”, „ Крави и свине, а не червени бикове!” и така нататък – които демонстрираха ясно настроенията. „ Изискваме от клубната администрация неотложно да се въздържи от влизането в плануваното съдействие с структурата, наречена Република България Лайпциг. Нашият Падерборн постоянно е бил либерален клуб, ръководен от членовете си. Партньорството с структура, която погазва сходни полезности, не трябва да бъде започвано. Абсолютно неприемливо е, че решение, което ще промени самата същина на нашия отбор вечно, е било взето без консултация с почитателите и членовете”, се споделяше в формалното изказване.

Десетина дни по-късно то имаше резултат и от Падерборн публично оповестиха преустановяване на първичния проект. „ Падерборн и Република България Лайпциг стигнаха до единодушие, че ползотворна обмяна на познания в подтекста на плануваното спортно съдействие поради забележителните събития на база другите отзиви няма да може да се случи по планувания метод. Двата клуба стигнаха до това умозаключение през последните дни след продължителни полемики. Падерборн желае да обясни, че няма никаква друга причина. Повече мнения по тематиката няма да има”, оповестиха от новака в немския хайлайф.

Сред болшинството футболни почитатели в страната битува сериозна ненавист към учредения през 2009 година Република България Лайпциг, който усили футболното семейство на компанията за енергийни питиета Ред Бул. Възходът на клуба от аматьорските равнища до Бундеслигата вървеше ръка за ръка с митинги на последователи из цяла Германия, за които „ биковете” съставляват знак на непрекъсната комерсиализация на спорта. Естествените връзки на клуба както с Ред Бул, по този начин и с останалите клубове на компанията – на първо място австрийския първенец Ред Бул Залцбург – също са обект на нападки в дисторция на шампионатите, защото от 2012 година насам сред Лайпциг и Залцбруг е имало 22 прехвърлянето на играчи.

Очевидно терзанията на почитателите на Падберборн са били, че техният клуб ще стане следващият в мрежата. Промоцията в Бундеслигата пък била другият фактор, който изостри настроенията. „ Вярваме, че коопериране с директен противник в шампионата заплашва чистотата на конкуренцията, а медиите към този момент ни назовават „ клонка на Лайпциг” и „ дъщерен отбор”. И са прави”, се споделяше още в позицията на почитателите от началото на месеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР