Спечелихме малко време, в което призоваваме синдикатите и всички трудещи

...
Спечелихме малко време, в което призоваваме синдикатите и всички трудещи
Коментари Харесай

Синдикати и трудещи се да се противопоставят на промените за извънредния труд, призовават от БСП

" Спечелихме малко време, в което призоваваме синдикатите и всички трудещи се да сезират по всевъзможен вероятен метод техните народни представители и да изискат от тях да се опълчват на отнемането на права, т.е. да не гласоподават предложенията на Министерския съвет за удължено работно време, ексклузивен труд и удължение на периода за сумарното му пресмятане ". Това разгласи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия на трибунка в националното заседание с сътрудници от парламентарната група откакто. Предложенията на ръководещите плануват увеличение на часовете ексклузивен труд от 150 на 300, нарастване на интервала на отчитане на сумарното пресмятане на работното време, както и разширение на обсега на еднодневните трудови контракти.
" Битката е извоювана, само че войната - не, по тази причина всички, които имат отношение по въпроса за изключителния труд и сумарното пресмятане на работното време, би трябвало да вземат отношение ", безапелационен е Гьоков.

Противопоставихме се с всички парламентарни средства на отнемането на трудови права на българските жители, изясни хода на Българска социалистическа партия Гьоков. Той изрази страдание, че групата на Българска социалистическа партия не съумя да спре започването на съвещанието, в което ще се преглеждат измененията в Кодекса на труда. " Не успяхме, тъй като в помощ на болшинството се яви както интернет технологиите, по този начин и регистрацията на нашите сътрудници, които се отделиха от парламентарната група и това им разреши да стартират съвещанието и да гласоподават дневния ред, в който влизаха тези промени ", уточни той.  Гьогов разяснява, че ръководещите не чуват доводите на опозицията срещу отнемането на човешки права и отпадането на точките с предложенията на държавното управление, които по думите му директно лишават човешки права.
Никой няма право да лишава към този момент добити права, акцентира той и разясни, че по тази причина от Българска социалистическа партия са поискали инспекция на кворума, посредством, на което бе реализирано попречване на приемането на измененията в КТ.
Всички би трябвало да схванат, че сега, в който всички българи се вълнуват от напълно други неща, свързани с работа, с настъплението на вируса, с неналичието на медицински фрагменти, да се занимаваме с такива неща, които лишават права на български жители не е редно ", разяснява дневния ред на болшинството Гьоков.
" Ние сме срещу 300 часа ексклузивен труд за година и 12 месеца допустимост за пресмятане на работното време сумарно чрез  груповото трудово договаряне ", безапелационни са депутатите от Българска социалистическа партия. Според парламентарната група в този момент, когато виждаме че липсват медицински фрагменти, би трябвало да приказваме за тяхното почтено възнаграждение, а не да се търсят благоприятни условия за заобикаляне на някои от правата в закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР