Спечелихме изборите. Демокрацията работи, хората са се произнесли. Точка. Това

...
Спечелихме изборите. Демокрацията работи, хората са се произнесли. Точка. Това
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Имаме нови цели, които гоним, ще има сериозни промени

Спечелихме изборите. Демокрацията работи, хората са се произнесли. Точка. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Да, има резултат на струпване в локалната власт. Имаме градоначалници с 10 години стаж. Има резултат на отмалялост. Затова би трябвало да се прави възобновяване и да се стартират нови хрумвания. Времената се менят. Ситуацията в страната е по-различна отпреди 10 години. Трябва да има еволюция в партията “, счита той. „ Той би трябвало да е на висотата на публичните упования. Един политик би трябвало да генерира хрумвания и да има силата да заведе хората, там където дава обещание “.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

„ Носим отговорност на местата, където мощните ни претенденти изгубиха. Вотът бе мажоритарен “, призна Дончев.

Той напомни, че страната несъмнено се развива. Но сподели още, че би трябвало да се опитаме да надскочим развиването си даже в личните си очи.

„ За мен честният съдружен формат е да се направи разбор на изборните резултати и да се реши дали е допустимо да се сглоби коалиция. Трябва да има тематики, по които да има подобие, в противоположен случай държавното управление ще е едва и подложено на офанзиви “, акцентира вицепремиерът.

Относно настояванията за анулиране на изборите, Томислав Дончев съобщи: „ Всеки, който желае това би трябвало да се обърне към съда. Изключително неприятна процедура е Изборният кодекс да се трансформира директно преди избори, само че и директно след такива, до момента в който страстите още не са отминали. За мен главната тематика е готовност на изборните комисии. Защо не даже да има професионална устременост. Трябва да се стремим да запазим хората с опит “.

Проф. Михаил Константинов разкри какво може да докара до анулиране на изборите

„ Имаме нови цели, които гоним. Ще има промени и те ще са съществени “, сподели още Томислав Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР