Спасяването на недоносени близнаци - момченце и момиченце, е поредното

...
Спасяването на недоносени близнаци - момченце и момиченце, е поредното
Коментари Харесай

Недоносени близнаци бяха родени и спасени в ,Мама и Аз’ Плевен

Спасяването на недоносени близнаци - момченце и момиченце, е следващото предизвикателство, което преодоля сполучливо екипът на Отделението по неонатология на,Мама и Аз’ Плевен. Родилката е от Плевен и е призната по неотложност във вторник вечерта. Благодарение на бързата реакция, положителната екипна работа и модерната инсталация, с която разполага клиниката, бебетата са се появили на бял свят и са избавени.

„ Ситуацията беше в извънредно незабавен порядък, защото имаше данни за страдалчество на едно от близначетата и събитията постановяваха незабавно родоразрешение. По най-бързия метод сформирахме два независими неонатологични екипа. Безупречната работа на сътрудниците и модерната инсталация, с която разполагаме, ни оказа помощ да посрещнем изцяло готови нашите най-малки пациенти “, осведоми за обстановката доктор Андрей Христов, шеф на Отделението по неонатология в,Мама и Аз’.

Майката, придружавана от таткото, пристигнали със личен транспорт по неотложност в клиниката. Акушеро-гинеколозите на,Мама и Аз’ към високотехнологичната болница ‚Сърце и Мозък‘ Плевен незабавно реагират на обстановката и образуват мултидисциплинарен екип от неонатолози, акушер-гинеколози и анестезиолог - реаниматор. За 90 минути, след съответната реанимация, подготовка и оценка положението на родилката, бебета са извадени бързо и атравматично от акушеро-гинекологичния екип на доктор Александър Любенов, шеф на Отделението по обща и онкологична гинекология. Реанимационният, управителен
Всичко за Вашата сватба
от доктор Владислав Генов, реализира допустимо най-щадящата упойка върху бебетата. При раждането на близнаците незабавно са приложени нужните реанимационни процедури, като след стабилизирането бебета са настанени в интензивния бранш. До 30-ата минута им е сложена и първа доза от животоспасяващ медикамент, който разрешава на белия дроб да остане отворен.

„ В момента подкрепяме дишането на новородените с инсталация, присъединили сме и реанимационна терапия. Бебетата са добре, като момиченцето е в по-стабилно положение. И двете ще останат малко по-дълго под наше наблюдаване, защото се родиха в 33-тата гестационна седмица от бременността. Майката също е в устойчиво положение, настанена е в родилното поделение. Днес тя и таткото ще имат и опция да видят децата си. “, показа доктор Христов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News




PromoMall.bg