Спасителният фонд на еврозоната обяви, че има специална спасителна линия

...
Спасителният фонд на еврозоната обяви, че има специална спасителна линия
Коментари Харесай

Защо безпаричната Италия не е склонна да търси евтини кредити от еврозоната?

Спасителният фонд на еврозоната разгласи, че има специфична избавителна линия за страните, които мъчно съумяват да се оправят с Ковид-19. Италианците обаче не могат да преценяват дали офертата е прекомерно добра, с цел да бъде пропусната, или е троянски кон, който може да ги направи заложници на икономическия диктат на Брюксел.

Прогнозите сочат, че италианската стопанска система ще потъне с над 10 % тази година, а държавният дълг ще скочи. При това състояние бихте очаквали, че опустошената от вируса Италия ще се вкопчи във всяка помощ от Европейски Съюз, до която може да получи достъп.

Въпреки това опцията Рим да се възползва от евтини заеми на стойност до 36 милиарда евро (41 милиарда долара) от Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) стана парлива тематика в италианската политика.

" Този спор към момента е малко далечен ", сподели министър председателят Джузепе Конте по-рано този месец, пробвайки се да заобиколи въпроса, който раздира ръководещата коалиция.

Конте е в мъчно състояние. От една страна държавното управление му разчита на проевропейската, про-ЕСМ Демократическа партия, а от друга - на популисткото Движение " Пет звезди ", което гледа неблагосклонно на ЕСМ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР