Спасители успяват да се качат на горящия петролен танкер край

...
Спасители успяват да се качат на горящия петролен танкер край
Коментари Харесай

Спасители успяха да извадят тела на моряци от горящия китайски танкер

Спасители съумяват да се качат на горящия петролен танкер край крайбрежията на Китай и да извадят телата на двама членове на екипаж , оповестява " Ройтерс ".

Танкерът " Санчи " гори от една седмица след конфликт с товарен транспортен съд. Спасителният екип е съумял да вземе и " черната кутия " на кораба. Екип от ирански командоси към този момент се е включил към избавителните интервенции, само че не е известно каква ще е тяхната роля.

Четиричленният избавителен екип е употребявал дихателни апарати, оповестява китайската държавна осведомителна организация " Синхуа ". Опитът да се доближи до жилищните пространства обаче се е провалил, защото спасителите са се сблъскали с от температури към 89°С.

 Горящият танкер край крайбрежията на Китай може да избухне
Горящият танкер край крайбрежията на Китай може да избухне

32-членният екипаж на танкера остава безследно липсващ

Спасителната задача е продължава едвам към час, защото смяната на посоката напразно заплашва живота на спасителите, оповестява " Синхуа ". Около 15 кораба вземат участие в избавителната интервенция, само че неприятното време и положението на " Санчи " не престават да попречват работата. В петък нов гърмеж пресече очакванията, че огънят може да спре.

Танкерът също по този начин е придвижван от теченията на югоизток от мястото на конфликт, на 260 километра от Шанхай, в посока японския остров Амами Ошима.

Японската брегова защита оповестява, че е на към 290 километра от брега на острова и се движи към 2,2 километра в час. Китайските управляващи успокояват, че все още не е открит огромен разлив на петрол.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР