Спасиха от измръзване обявен за издирване човек в Берковица, съобщиха

...
Спасиха от измръзване обявен за издирване човек в Берковица, съобщиха
Коментари Харесай

Младежи спасиха от измръзване обявен за издирване дядо

Спасиха от измръзване разгласен за търсене човек в Берковица, оповестиха от общината.

Кристина Бончева, Виктория Иванова, Благовест Георгиев и Георги Раденков са героите, които избавят 83-годишния Григор Миронов от измръзване в мразовитата нощ на 12.01.2021 година.

Младите хора откриват остарелия човек паднал на улицата, влажен и премръзнал, и незабавно се отзовават да му оказват помощ. От отговорите на мъжа, обаче, младежите схващат, че за него е мъчно да уточни данни за себе си и поемат към районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Берковица.

Оказва се, че Григор е разгласен за търсене от околните си, откакто преди дни напуснал дома си в София без да уведоми никого. Така младежите съумяват да оказват помощ на индивида в неволя и да осъществен молбите на околните му да се прибере вкъщи.

Кристина споделя, че благодарността в очите на възрастния човек и на неговите близки е най-хубавият и най-ценният подарък, който в миналото е получавала.

Удовлетворени от сторената доброта, тези младежи връщат вярата в човечността и в добротата.

Състраданието и милосърдието, проявени от младежите, са симптом на достойнство и неустрашимост, на съпричастност и човешка взаимопомощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР